Povratak na projekte
Klijent: Zaklada Hrvatska kuća srca
Lokacija: Zagreb
Projekt: Svjetski dan srca

Kardiovaskularne bolesti uzrok su 17,9 milijuna smrti u svijetu godišnje. U Hrvatskoj su kardiovaskularne bolesti također na vrhu ljestvice smrtnosti, a od njih je 2019. godine umrlo 22.020 osoba, odnosno 42,5 % ukupno umrlih. Analiza po spolu pokazuje da su od ukupno umrlih od kardiovaskularnih bolesti 47,9 %  žene (12.673)  i 36,9 % muškarci (9.347). Iako se često misli kako su bolesti srca „muške“ bolesti, brojke pokazuju kako one češće pogađaju žene.

Zbog pandemije koronavirusa Zaklada Hrvatska kuća srca krajem 2020. godine nije bila u mogućnosti obilježiti Svjetski dan srca na tradicionalan način besplatnim mjerenjima KVB rizika za građane na središnjem zagrebačkom trgu.

Ipak, klijent je želio obilježiti ovaj važan dan i podsjetiti građane na važnost preventivnog ponašanja.

Agencija je osmislila suradnju s hrvatskom dizajnericom Anamarijom Brkić Amarie. Amarie je za potrebe obilježavanja Svjetskog dana srca velikodušno poklonila svoj dizajn i kreirala maske za lice sa srcima. Građani su maske mogli osvojiti putem nagradnog natječaja.

Cilj ove suradnje je bio pokloniti građanima masku koja će ih štitit svakoga dana u interakciji s drugim sugrađanima, a istovremeno ih podsjećati da brinu o zdravlju svojeg srca. S obzirom da znamo kako su upravo kardiovaskularni bolesnici najrizičniji za razvoj teških komplikacija bolesti COVID-19, željeli smo da ova maska dvostruko čuva njihovo zdravlje.

O važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti govorilo se i na konferenciji za medije te putem intervjua i TV gostovanja članova Zaklade Hrvatska kuća srca.